Meest recente blogberichten

PropertyNL special

In de november editie van PropertyNL vindt u de special 'Vastgoedparticipaties'. In deze editie is aandacht geschonken aan de Vastgoedfondsenscan. U kunt de special hier inzien. 

Artikel lezen

Lancering Vastgoedfondsenscan 2.0

De Vastgoedfondsenscan is inmiddels "live" vanaf medio 2020 en we brengen nu de 2.0 versie onder uw aandacht. Op basis van onze ervaringen en feedback van beleggers hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd. Hierna geven we de wijzigingen weer, met een korte motivatie. 

Artikel lezen

Analyse negatieve excessen bij vastgoedfondsen

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, een gewaarschuwde belegger voor drie. Wat kunnen we leren uit negatieve excessen die zich hebben voorgedaan bij vastgoedfondsen? De scan analyseert en geeft aan op welke wijze de oorzaken van deze excessen worden gepareerd. 

Artikel lezen

Supplementen: de toekomst van groeifondsen?

Besloten fondsen zijn te verdelen in twee categorieën: een regulier fonds of een groeifonds. Een groeifonds groeit, door via nieuwe emissies extra objecten toe te voegen aan het fonds. Recentelijk maken groeifondsen gebruik van supplementen hetgeen een aantal voordelen oplevert. De Vastgoedfondsenscan geeft uitleg.

Artikel lezen

Publicatie van de Vastgoedfondsenscan

In juli 2020 is de Vastgoedfondsenscan gepubliceerd. Deze is ontwikkeld door de Stichting Vastgoedfondsenscan en is een initiatief van Connect Invest te Breukelen. De scan geeft transparant inzicht in de markt van Nederlandse niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen door deze van een rating te voorzien.

Artikel lezen